Menu Zavřít

Krátce

25. 2. 2005
Autor: Euro.cz

Reality

Billa pomohla
Moderní administrativní a obchodní komplex Stará Celnice na pražském náměstí Republiky zřejmě brzy změní vlastníka. Novým majitelem by se měla stát Bank Austria Creditanstalt. Informaci týdeníku EURO potvrdil zdroj z realitní poradenské společnosti, která se o koupi též zajímala. Zdroj transakci charakterizoval jako výhodný obchod. K němu přispělo i obsazení doposud prázdných obchodních prostor, které si pronajal řetězec Billa. Ředitel české dcery společnosti Ikano, která je developerem a současným majitelem Staré Celnice, Marcel Mourek, uskutečněný prodej nepotvrdil: „To bych o tom musel něco vědět,“ konstatoval.

Rakušané s Rakušany
Rakouská realitní společnost ECO Business-Immobilien připravuje vstup na český trh. „Zajímáme se hlavně o investice do nákupních středisek. V současnosti jednáme s rakouskou developerskou společností. Do jejího projektu plánujeme vložit 20 milionů eur,“ uvedl Friedrich Scheck z vedení firmy. Jméno společnosti odmítl před uzavřením smlouvy zveřejnit. Kontrakt by se měl být podepsán do poloviny března. Podle rakouského manažera by tento projekt neměl být v Čechách poslední.

Do třetice
Americká realitní společnost Heitman oznámila založení realitního fondu Heitman Europe Property Partners III, který je v pořadí již jejím třetím fondem zaměřeným na investice do nemovitostí z oblasti retailu, bytových projektů a kanceláří. Fond bude působit v zemích střední a východní Evropy, jako je Polsko, Maďarsko, Česká republika, Slovensko, Slovinsko, baltské státy, Rumunsko a Bulharsko. Jeho kapitál bude ve výši jedné miliardy eur. Mezi hlavní investory fondu patří evropské penzijní fondy a pojišťovny.

Rozhodne se v dubnu
Přezkumné jednání přihlášených pohledávek a schůze konkursních věřitelů zkrachovalé realitní kanceláře Centa se bude konat 4. dubna. Během ledna se přihlásilo několik desítek věřitelů, jejichž pohledávky dosahovaly zhruba dvou milionů korun. Tato částka ale ještě není konečná.

EBF24

V Brně nově
Rakouská firma Austria Hotels International letos provede rekonstrukci Grandhotelu Brno, do níž investuje přes 60 milionů korun. Informaci potvrdil manažer Austria Hotels pro Českou republiku Klaus Pilz. Skupině Austria Hotels patří v Česku též pražské hotely Crowne Plaza Prague a Grand Hotel Bohemia.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).