Menu Zavřít

Krátce

27. 12. 2010
Autor: Euro.cz

Lidé a podniky

PRK Partners

Tým právníků z pražské pobočky advokátní kanceláře Gide Loyrette Nouel se po odchodu Gide z České republiky připojí k advokátní kanceláři PRK Partners. François Veit, partner z AK Gide Loyrette Nouel, který od roku 2000 doposud pražskou pobočku této advokátní kanceláře vedl, se od 1. ledna 2011 stal novým partnerem PRK Partners.

AMSP ČR

Novým předsedou představenstva AMSP ČR – Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR – se stal Karel Havlíček. Dosavadní předseda Břetislav Ošťádal ukončil na základě vlastního rozhodnutí ze zdravotních důvodů své působení v pozici předsedy představenstva. Ošťádal, který stál v čele asociace od jejího založení, zůstává nadále členem jejího představenstva.

AWT

Do nově vytvořené funkce ředitele pro železniční zasilatelství skupiny AWT nastoupil Luboš Kučera (38). Zodpovídat bude za rozvoj železniční spedice a integraci firem a jejich částí zabývajících se zasilatelstvím do jedné samostatné divize. Kučera dříve působil ve společnosti Unipetrol Doprava, kde měl na starost zavádění informačních systémů, pak byl obchodním ředitelem a v letech 2006 až 2009 generálním ředitelem a jednatelem.

Modrá pyramida

Novým členem představenstva stavební spořitelny Modrá pyramida byl jmenován Jiří Votrubec (44). Je zodpovědný za oblast schvalování a správy úvěrů, správy smluv a účtů stavebního spoření a oblast produktových procesů. Votrubec do Modré pyramidy nastoupil v roce 2005 do pozice ředitele controllingu, od roku 2007 byl finančním ředitelem. Od února 2010 odpovídal v pozici výkonného ředitele za oblast úvěrů, správy obchodů a produktové procesy.

Asociace hotelů a restaurací

Valná hromada Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR) zvolila novým prezidentem organizace dosavadního generálního sekretáře Václava Stárka (46). Po čtyřech letech funkci prezidenta opustil Pavel Hlinka (64).

MFF Karlovy Vary

Dlouholetá umělecká ředitelka Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech Eva Zaoralová se od ledna 2011 stala uměleckou poradkyní této prestižní přehlídky. Její funkci nově zastává Karel Och. Zaoralová nadále zůstává v nejužším vedení MFF Karlovy Vary, bude se podílet na tvorbě jeho programu a reprezentaci.

WT100

Spolchemie

Ústecký Spolek pro chemickou a hutní výrobu (Spolchemie) má nového generálního ředitele. Stal se jím dosavadní šéf výroby pryskyřic Paul Yianni. Ve funkci vystřídá Francoise Vleugelse. Ten zatím zůstane v čele představenstva a příští rok má dokončit jednání s věřitelskými bankami.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).