Menu Zavřít

Krátké zprávy

27. 12. 2007
Autor: Euro.cz

Reality

Hledají se nájemci

Společnost Cushman & Wakefield byla pověřena zprostředkováním pronájmu budovy Věž svobody v New Yorku. Věž svobody, která se staví na místě bývalého Světového obchodního centra, bude mít po dokončení v roce 2012 celkovou plochu přes 240 tisíc metrů čtverečních. Nová dominanta New Yorku dosáhne výšky 541 metrů.

Do třetice v Srbsku

Společnost Plaza Centers získala již třetí projekt v Srbsku. Nákupní a zábavní centrum o rozloze 40 tisíc metrů čtverečních se bude nacházet v blízkosti jedné z hlavních dopravních tepen vedoucích do centra Bělehradu. Firma se zabývá možností zakomponovat do projektu i rezidenční a kancelářské prostory. Přibližný termín dokončení je plánován mezi roky 2010 až 2011. Rozpočet projektu se odhaduje na 105 milionů eur.

Konkurence pro Olympii

Společnost CTP chystá výstavbu multifunkčního parku s obchody, outletovým centrem, kancelářemi a výrobními halami. Nový retail park zabírající plochu 25 hektarů vyroste naproti Olympii Brno, druhému největšímu obchodnímu centru v Česku. Projekt za dvě miliardy korun by měl být dokončen na přelomu roku 2008 a 2009.

MMF24

Zkolaudováno

Budova bývalého Československého rozhlasu získala kolaudační rozhodnutí. City Tower, která je se svými 109 metry nejvyšší budovou v Česku, nabízí více než 44 tisíc metrů čtverečních kancelářské plochy. Ve 27. patře bude otevřena restaurace s výhlídkou na Prahu, v podzemních garážích bude k dispozici více než osm set parkovacích míst.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).