Menu Zavřít

Krátké zprávy

8. 6. 2007
Autor: Euro.cz

Reality

O chalupy je zájem

Až o deset procent stoupla proti loňsku cena rekreačního bydlení. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se počet zájemců o nákup chaty, chalupy či apartmánu zvýšil o patnáct procent. Podle analýzy největší tuzemské realitní kanceláře AAABYTY.CZ se tím jednoznačně potvrzuje trend návratu k chataření a chalupaření. Stoupá i počet zájemců o bydlení v rodinných domcích, ve srovnání s loňskem se zvýšil o sedm procent. To se samozřejmě promítlo i do cenových nárůstů. Cena rodinných domů se v České republice zvýšila v průměru o čtyři procenta. V současnosti, a rozhodně i v dohledné budoucnosti, patří mezi nejatraktivnější lokality Česka Krkonoše, Jizerské hory, České Švýcarsko, rakousko-české a německo-české pohraničí.

Češi staví na Slovensku

Na rozhraní Nízkých Tater a Velké Fatry dokončila česká investiční a developerská skupina CPI Group hrubou stavbu luxusních vilových domů projektu Apartmány Hrabovo. V tuto chvíli je projekt z poloviny vyprodán. Převážnou část kupců tvoří zatím fyzické osoby využívající při nákupu hypotečních úvěrů. Developer ale tvrdí, že investice do těchto apartmánů je mimořádně výhodná zejména pro slovenské právnické osoby, které mají možnost si z kupní ceny odečíst DPH. Předpokládaná investice do projektu Apartmánů Hrabovo činí 380 milionů korun a jejich dokončení se plánuje na podzim tohoto roku.

MMF24

Utratí miliardy

Společnost Neocity Group, která v současné době zaštiťuje výstavbu tří developerských projektů v Praze, zvýší v letošním roce své investice v České republice o 1,21 miliardy korun. V následujících třech letech plánuje firma investovat další dvě miliardy, dokončit výstavbu více než 2500 bytů a dalších zhruba 70 tisíc metrů čtverečních komerčních ploch.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).