Menu Zavřít

Krátké zprávy

2. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Reality

Rekordní dražba v Brně

Areál Zbrojovky Brno vydražila za rekordních 707 milionů korun společnost J&T, která přeplatila dalších deset zájemců. Cena dvaadvacetihektarového pozemku s několika desítkami budov je odhadnuta na 325 milionů, vyvolávací cena byla stanovena na 352 milionů. Z výtěžku dražby budou uspokojeni věřitelé zkrachovalého podniku, jejichž pohledávky dosahují 480 milionů. Zbrojovka skončila v konkurzu před třemi a půl roku, od loňska nevyrábí. Vítěz dražby plány s areálem nekonkretizoval.

Tugendhat zpátky rodině

Město Brno chce převést vilu Tugendhat do majetku státu, který by ji pak vydal dědicům původních majitelů. Rozhodli o tom zastupitelé, kteří uložili radním, aby zpracovali návrh převodu funkcionalistického domu. Město samo objekt vrátit nemůže, neumožňuje to prý zákon o napravení některých křivd způsobených holocaustem. Vila je od roku 2001 zapsána jako jediná česká stavba moderní architektury na seznam UNESCO.

Přivedl si společníka

Členem představenstva společnosti Hochtief CZ se stal František Kubát, který byl společníkem současného ředitele firmy Tomáše Bílka ve společnosti Arch-Invest a kolegou ještě ve společnosti Metrostav. V představenstvu nahradil Miloš Brejchu, který nadále zůstává technickým ředitelem společnosti.

EBF24

Raději neriskovat

Ministerstvo pro místní rozvoj dá pravděpodobně letos mnohem méně peněz na sociální bydlení než plánovaných 1,3 miliardy korun. Důvodem je názor Evropské komise, která označila programy na financování chráněných a sociálních bytů v Česku za nedovolenou veřejnou podporu. Příjemcům dotací hrozí, že by je museli vrátit, což nechce MMR riskovat.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).