Menu Zavřít

Krátké zprávy

12. 1. 2007
Autor: Euro.cz

Autoprůmysl

Němci rádi Octavie

Prodejnost škodovek loni v Německu narostla o šestnáct procent, čímž automobilka dosáhla podílu na trhu ve výši 3,42 procenta. Podle společnosti Škoda Auto Deutschland byl největší zájem o vozy Octavia, jichž německé úřady registrovaly 56 745. Za nimi následovala Fabia, pro níž se rozhodlo 54 672 kupců. Superb si zvolilo kolem 3000 zákazníků. Úspěch mají i nové vozy Roomster, kterých se od zářijového uvedení na trh prodalo 3967.

Poláci na pochodu

Pracovní úřad v polském Těšíně uvažuje o spolupráci s českou stranou, protože Poláci chtějí pracovat v nošovické továrně Hyundai. Do Čech by dle úředníků mohli jezdit za prací také severní sousedé z Katovic a dalších míst, přičemž zjevným důvodem jsou vyšší mzdy v ČR. Jaromír Radkovský, manažer Hyundai pro lidské zdroje, sdělil, že mzda v továrně se bude pohybovat od 19 900 do 24 800 korun.

Dovoz transitů

Ford Transit se za rok 2006 stal absolutně nejprodávanějším dováženým automobilem do České republiky. Nejde přitom jen o primát importovaného užitkového vozu, podle statistik registrací vydaných Ministerstvem dopravy ČR převýšilo 3049 dovezených transitů všechny ostatní modely. Typ kraloval kategoriím od miniaut až k luxusním limuzínám.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).