Menu Zavřít

Krátké zprávy

21. 2. 2008
Autor: Euro.cz

Reality

EBF24

Poradí developerům

Česká spořitelna otvírá nová specializovaná pracoviště, takzvaná Developer centra, která investorům a developerům nabízejí komplexní servis při projektovém financování rezidenční i nerezidenční výstavby na prodej a dlouhodobý pronájem. Banka slibuje klientům, že jim zjednoduší a urychlí projektové financování. V současnosti působí po Česku devět Developer center.

V Rumunsku pošesté

Developerská společnost Plaza Centers získala pozemek ve městě Hunedoara v Rumunsku. Na parcele rozkládající se na 41 tisících metrech čtverečních, která se nachází nedaleko centra města, vznikne nové nákupní a zábavní centrum. Náklady na jeho výstavbu se odhadují asi na 37 milionů eur. Výstavba bude zahájena v polovině letošního roku, dokončení se plánuje na první čtvrtletí 2010. Jde již o šestý projekt Plaza Centers v Rumunsku od první akvizice společnosti v listopadu 2006.

Colombo odchází

Spoluzakladatel a bývalý jednatel developerské společnosti ICKM Real Estate Giuseppe Colombo oznámil po jedenácti letech odchod ze společnosti, která se loni v létě stala součástí developerské skupiny ICKM – Crestyl. Jeho práci přebírá nový tým pro akvizice. Společně s bývalým vedením ICKM Colombo připravil v červenci 2007 prodej společnosti skupině Crestyl. Skupina v současnosti realizuje více než patnáct projektů a několik dalších připravuje.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).