Menu Zavřít

Krátké zprávy

9. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Finance

Inovované ING Konto

Nejvýše úročený spořicí účet na trhu v ČR - ING Konto - nově umožňuje posílat platby až na tři externí účty. Banka navíc odstranila i minimální limit pro úročení peněz kontu. Úrokem 1,9 procenta ročně se tak bude zhodnocovat každá uložená koruna, ne až úspory z částky převyšující deset tisíc korun.

Obchody s komoditními akciemi

Patria Direct zahájila zprostředkování obchodů s ETC komoditními akciemi. ETC neboli Exchange Traded Commodities je nový produkt, který na kapitálový trh v Londýně, Amsterdamu a Německu uvedla v září 2006 společnost ETF Securities. Obchodování probíhá v zásadě stejně jako s klasickými akciemi i s totožnými poplatky.

Euro míří do vlády

Ministr financí Miroslav Kalousek (KDU-ČSL) v březnu předloží vládě plán na přijetí eura. „Domnívám se, že v národním plánu by mohl být termín přijetí k 1. lednu 2012,“ řekl. Předchozí kabinet se už loni na podzim rozhodl ustoupit od dříve předpokládaného přijetí měny v roce 2010. Termín se vzhledem k vysokému schodku veřejných financí jevil jako nereálný.

WT100

Volksbank sází na garance

Volksbank CZ nabízí nový strukturovaný produkt Up and Down World Garant. Investorům po dvou letech garantuje výnos jednoho až jednoho a půl procenta. Podkladové aktivum tvoří koš 25 akcií; minimální investice činí třicet tisíc korun.

Axa úspěšně bilancovala

Největší evropská pojišťovna Axa, jež na konci minulého roku převzala Winterthur Group - a stala se tak novým majitelem společnosti Winterthur v ČR -, má za sebou výtečný rok. V oblasti životního pojištění a pojištění úspor se objem nově uzavřených obchodních transakcí meziročně zvýšil o patnáct procent na 6,2 miliardy eur. Na tomto výsledku se podílely především Francie, USA, Velká Británie a Japonsko.

  • Našli jste v článku chybu?