Menu Zavřít

Krátké zprávy

31. 1. 2007
Autor: Euro.cz

Pozitivní zprávy

WT100

Divadla a reality

Pražské Divadlo Na Vinohradech, které letos slaví sto let své existence, získalo pro tento rok nového hlavního partnera. Stala se jím česká stavební společnost Geosan Group. Na první letošní premiéře Famílie aneb Dědictví otců zachovej nám, pane se v pátek 26. ledna sešli zleva výrobní ředitel společnosti Geosan Group Jiří Šalda, umělecký šéf Divadla Na Vinohradech Martin Stropnický a herečka Jiřina Jirásková. Také Divadlo Archa, často označované za národní alternativní divadlo, má pro letošní rok hlavního partnera z oblasti realit - developerskou společnost ORCO Property Group.

Česká Vista bude v březnu

Společnost Microsoft zahájila volný prodej Windows Vista a systému Microsoft Office 2007. Od konce ledna jsou nové produkty dostupné ve více než 70 zemích světa v celkem 18 jazykových verzích. Česká verze Windows Vista bude připravená 1. března; Microsoft Office systém 2007 si mohou čeští zákazníci pořídit od 7. února.

Soutěž o statisíce

Vysoká škola finanční a správní vyhlásila soutěž o Cenu prof. Františka Vencovského na téma „Nové výzvy pro ekonomii v globalizujícím se světě“ zaměřenou na podporu talentovaných ekonomů. Pro autora vítězné práce je připravena finanční odměna 200 tisíc korun. Soutěže se mohou zúčastnit osoby mladší 35 let, přihlásit se je nutno do 31. března. Více informací naleznete na www.vsfs.cz/cena.

  • Našli jste v článku chybu?