Menu Zavřít

Krátké zprávy

26. 1. 2007
Autor: Euro.cz

Průmysl

CIF24

Prodej nebo konkurz

Představenstvo společnosti Masna Studená je přesvědčeno, že pokud firma nebude prodána, skončí v konkurzu. Masna Studená totiž vykáže za loňský rok další ztrátu, a to v předběžně odhadované výši minimálně 120 milionů korun. Během pár měsíců se společnost dostane do situace, kdy představenstvo bude v souladu se zákonem povinno vyhlásit konkurz. Firmu má získat společnost Maso Planá ze skupiny Agrofert Holding, jež byla vybrána jako jediný zájemce.

Postaví elektrárny

Společnost ČKD Blansko Wind podepsala zakázku na dodávku dvou větrných elektráren v hodnotě 190 milionů korun. Po jejich instalaci půjde o nejvýkonnější větrné elektrárny na území České republiky. Elektrárny firma postaví v katastru obce Pchery. ČKD Blansko Wind bude v rámci dodávky na klíč zajišťovat výrobu věží, základových dílů, stavební a elektro práce, transport a montáž zařízení a jeho zkušební provoz i následný servis a údržbu.

Koupě amerického rivala

Evraz Group, největší ruský producent oceli, dokončil minulý týden převzetí amerického konkurenta - společnosti Oregon Steel Mills. Za ovládnutí firmy zaplatí Rusové 2,3 miliardy dolarů, tedy zhruba padesát miliard korun. Po transakci, na níž se firmy dohodly loni v listopadu, vznikne největší výrobce kolejnic na světě. Evraz, ve kterém vlastní nejbohatší Rus Roman Abramovič čtyřicet procent, ovládá i české Vítkovice Steel.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).