Menu Zavřít

Krátké zprávy

25. 1. 2007
Autor: Euro.cz

Reality

EBF24

Pokuta spravedlnosti

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil dvacetitisícovou sankci ministerstvu spravedlnosti za porušení zákona o veřejných zakázkách při zakázce na zajištění organizace provozování Justičního paláce Na Míčánkách. Zadavatel chyboval, když k podání nabídky oslovil pouze čtyři uchazeče, zatímco zákon požaduje vyzvání minimálně pěti zájemců. Vzhledem k tomu, že smlouva již byla uzavřena, mohl úřad uložit pouze pokutu. Ministerstvo původně vybralo jako nejvýhodnější nabídku firmy Staeg, proti čemuž podala návrh na přezkoumání společnost Skanska. Ta zakázku nakonec získala.

Architekt vítězně

Hlavní architekt města Ostravy Jaroslav Sedlecký vyhrál stavovský soud s Českou komorou architektů. Té se nelíbil Sedleckého podíl na přípravě podmínek developerské soutěže na zástavbu území v centru Ostravy - bývalé koksovny Karoliny, kterou několikrát označila za neregulérní. Komora Sedleckého vinila také z nezákonného zásahu do územního plánu. Stavovský soud však rozhodl ve prospěch architekta, jemuž hrozilo, že bude potrestán dvouletým odnětím autorizace.

Rakušané prodávali

Rakouská společnost Real Invest prodala sedm kancelářských budov v Praze a Varšavě německé investiční skupině Pramerica Real Estate za 198 milionů eur. Informoval o tom rakouský list WirtschaftsBlatt. Šest objektů je v Praze, jeden v polské metropoli. Real Invest je součástí rakouské Bank Austria Creditanstalt.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).