Menu Zavřít

Krátké zprávy

12. 1. 2007
Autor: Euro.cz

Reality

CIF24

Posvítí si na silnice.

Nejvyšší kontrolní úřad bude při bezprecedentní prověrce zjišťovat, kam se ztrácejí peníze určené na výstavbu a opravy dálnic. Informoval o tom server Aktuálně.cz. NKÚ příští měsíc zahájí kontrolu všech tří hlavních institucí, které „utrácejí“ státní peníze za nové dálnice a silnice i za jejich opravu. Těmi úřady jsou ministerstvo dopravy, Státní fond dopravní infrastruktury a Ředitelství silnic a dálnic. V Česku se podle veškerých srovnatelných kritérií s evropskými státy staví rychlostní komunikace nejdráž a také velmi pomalu.

Oslavy v Central Group.

Rok 2006 byl pro společnost Central Group nejúspěšnějším za třináct let působnosti na trhu. Celkem firma prodala byty a rodinné domy za zhruba 4,2 miliardy korun. Od svého založení obsloužil Central Group, který je největším tuzemským developerem bytových novostaveb, více než 5500 klientů.

Chtějí vilu Tugendhat.

Potomci manželů Tugendhatových oficiálně požádali město Brno a ministerstvo kultury o navrácení vily Tugendhat, již židovská rodina opustila před válkou v roce 1938. Stavbu chtějí získat na základě zákona o zmírnění křivd způsobených holocaustem. Uvedla to Mladá fronta Dnes. Dům, jenž je nyní brněnským majetkem, zůstává od roku 2001 jedinou českou moderní stavbou na seznamu UNESCO. Vilu, která stojí v Brně na Černých Polích, navrhl v roce 1928 německý architekt Ludwig Mies van der Rohe.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).