Menu Zavřít

Krátké zprávy

4. 1. 2007
Autor: Euro.cz

Reality

Rekordní dražba?

Areál Zbrojovky Brno, která skončila roku 2003 v konkurzu, jde do dražby s vyvolávací cenou 351,6 milionu korun. Konečná cena za výrobní, skladovací a administrativní budovy na pozemku 22,5 hektaru by mohla překročit dosud rekordních 466 milionů korun. Společnost Prokonzulta naplánovala dražbu na 31. ledna.

Máj zůstane památkou

Ministr kultury Martin Štěpánek zamítl rozklad, jímž se společnost Tesco Stores ČR snažila zvrátit rozhodnutí vyhlásit bývalý pražský obchodní dům Máj kulturní památkou. Mluvčí společnosti Jana Matoušková uvedla, že Tesco přehodnotí plány na rekonstrukci objektu, aby oprava byla v souladu s rozhodnutím ministerstva.

ebf - tip - debata

Miliardový komplex

Česko-irská developerská společnost Red Group staví v Ostravě komplex The Orchard, který zahrnuje tři administrativní budovy, čtyřhvězdičkový hotel, restauraci a parkoviště. Firma v bývalém hornickém městě proinvestuje celkem 1,3 miliardy korun.

Odchod po letech

Světlana Kubíková, dlouholetá ředitelka Útvaru rozvoje hlavního města Prahy, opouští svou pozici na vlastní žádost. Kubíková se kupříkladu podílela na projektu pražské olympiády pro možnou kandidaturu v letech 2016 či 2020.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).