Menu Zavřít

Letos úspory energií i inteligentní domy

11. 9. 2006
Autor: Euro.cz

FOR ARCHMezinárodní stavební veletrh For Arch se za 17 let existence vyprofiloval ve skutečně komplexní přehlídku všech stavebních oblastí. Stěžejními tématy letošního ročníku budou zejména inteligentní domy a nízkoenergetické stavby.Součástí letošního veletrhu For Arch, který se uskuteční od 19.

FOR ARCH Mezinárodní stavební veletrh For Arch se za 17 let existence vyprofiloval ve skutečně komplexní přehlídku všech stavebních oblastí. Stěžejními tématy letošního ročníku budou zejména inteligentní domy a nízkoenergetické stavby. Součástí letošního veletrhu For Arch, který se uskuteční od 19. do 23.září na letňanském výstavišti, je hned sedm dalších akcí. Za zmínku stojí zejména specializovaný veletrh hardware, software, reprodukční techniky, informačních systémů a technologií pro projektování a stavění, mezinárodní stavební veletrh výtahů a zdvihací techniky či mezinárodní veletrh investičních příležitostí. Nedílnou součástí veletrhu jsou odborné konference a soutěže, při nichž organizátor veletrhu, společnost ABF, spolupracuje s většinou odborných asociací, svazů, cechů a jiných specializovaných sdružení. Hlavní odborný doprovodný program budou tematicky doplňovat samostatné výstavní sekce. Stěžejnímu tématu veletrhu, České stavebnictví v rámci Evropské unie, se bude věnovat samostatný seminář, který proběhne v rámci 2. evropského setkání stavebních inženýrů a odborníků v Praze. INTELIGENCI PATŘÍ BUDOUCNOST Dalším z doprovodných programů veletrhu bude 3. ročník konference na téma Inteligentní budovy & Telekomunikace (IBT). Mezi nejvíce diskutovaná témata minulého ročníku patřilo vybavení kancelářských, obchodních a průmyslových center technickými zařízeními ovládanými integrovanými řídicími systémy. Letošní ročník bude zaměřen na špičková technická a softwarová řešení budov včetně praktických ukázek jejich funkce podporující běžný provoz a facility management. Cílem konference Dřevěné stavění je podpořit vznik nových moderních dřevostaveb v rámci udržitelného rozvoje ve stavebnictví s důrazem na komplexní využívání dřeva v oboru stavebnictví. Na regeneraci výtahů v panelových domech a výstavbu výtahů v nových takzvaně sociálních bytech se zaměří konference Obytné budovy, seminář Výškové budovy a Praha pak bude o kontroverzním tématu dostavby pankrácké pláně. ENERGETICKÁ NENÁROČNOST**

EBF24

Základním tématem je v poslední době stavět tak, aby byly při využívání objektu co nejmenší náklady na energie, to znamená zejména na vytápění a elektřinu. Cílem konference Energetická náročnost budov tedy bude zejména prezentovat veřejnosti změny platné od ledna 2006 při výpočtech spotřeby primární energie v budovách a způsob zpracování energetického certifikátu budovy ve smyslu směrnice 2002/91/ES Energy Performance in Buildings Directive.

Snižování energetické náročnosti budov je součástí udržitelného stavění a reflektuje ekonomické, sociální a enviromentální faktory udržitelného rozvoje společnosti. Pro stavební praxi to znamená zvýšení kvality provádění staveb a změn staveb s ohledem na jejich tepelně technickou kvalitu. Konference je určena projektantům, investorům, představitelům státní správy a místní samosprávy, dále majitelům a správcům bytového fondu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).