Menu Zavřít

Luxent chce realizovat vlastní developerské projekty. Financovat je bude fond Luxent Capital Fund

12. 4. 2021
Autor: Luxent
  • Skupina Luxent, která vznikla okolo realitní kanceláře Luxent – Exclusive Properties, se chce pustit do developmentu vlastních projektů

  • Financovat je bude nově založený neveřejný nemovitostní fond spravovaný společností Luxent Capital Funds


Investiční strategie fondu se soustředí zejména na přímé a nepřímé investice do nemovitostí. Firma zprostředkovává nákup, prodej a pronájem budov, bytových jednotek, nebytových prostor a pozemků. Celkový podíl investic do nemovitých věcí bude činit minálně 80 % ze všech svěřených prostředků.

„Nemovitosti patří v současné době k nejbezpečnějším investicím. Jejich ceny stále rostou a příliš nekolísají. My jsme vyvinuli vlastní developerskou strategii a máme vysoce likvidní aktiva i možnost kolektivního investování. Snižujeme riziko investic a pro naše partnery vytváříme řešení, které jim zajistí stabilní výnosy,“ komentuje Emil Kasarda, majitel skupiny Luxent a jeden ze čtyř společníků Luxent Capital Funds.

Fond má podle něj ambice získat od investorů do příštího roku finanční prostředky v řádu stovek milionů korun.

Skupině CPI Radovana Vítka se v pandemii dařilo. Provozní zisk jí meziročně vzrostl
Přečtěte si také:

Skupině CPI Radovana Vítka se v pandemii dařilo. Provozní zisk jí meziročně vzrostl

Realitní kancelář Luxent – Exclusive Properties, která je s fondem Luxent Capital Funds spojena, působí na českém trhu od roku 2008. Mimo obchodu s nemovitostmi poskytuje poradenství a spolupracuje s developery. Aktuálně nabízí developerské projekty jako je luxusní komplex MOLO Lipno Resort nebo rodinné domy v Klecanech u Prahy.

MMF24

Fond Luxent Capital Funds je zaregistrován u ČNB a může spravovat prostředky až do výše 500 milionů eur (v přepočtu přibližně 13 miliard korun).

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).