Menu Zavřít

Macaron pro Allegro

14. 3. 2008
Autor: Euro.cz

Mezinárodní tým se prodral mezi hvězdy

Ačkoli Michelin není zdaleka jediným prestižním gastronomickým průvodcem, je nejslavnější, a tak je jeho první hvězda udělená východoevropskému podniku poctou. I když se Češi zase nemusejí zrovna bít v prsa. Pražský restaurant Allegro je součástí hotelu nadnárodní sítě Four Seasons, jeho ředitelem je Francouz, šéfkuchaři pak Italové. Dlužno však říci, že právě mistři kuchyně zatáhli do světové marketingové hry jménem Michelin české subdodavatele. Ředitel hotelu Four Seasons René Beauchamp týdeníku EURO potvrdil, že po udělení hvězdy očekává značné zvýšení zájmu o rezervaci, což bude generovat nový byznys. „Abych byl upřímný, neinvestovali jsme žádné peníze, abychom získali hvězdu Michelin. Samozřejmě, že to stojí hodně, zajistit na takové úrovni profesionální obsluhu a tým v kuchyni, ale chci zdůraznit, že jsme to nedělali pro získání hvězdy.“
V testu týdeníku EURO se restaurace Allegro nezařadila do první desítky, zejména pro drobné ústřely v ambiente restaurace a v úrovni jídelního lístku. Co se však oddiskutovat nedá, je excelentní kuchyně. „Celková kvalita služeb hraje podstatnou roli, velmi důležitá je důslednost a stabilita kvality, ale je známo, že Michelin uděluje „macaron“ za jídlo,“ připouští Beauchamp. (Macaron je pojem, kterým Francouzi označují první hvězdu od Michelina.)

KL24

Popisek
Díky, pánové. Nanejvýš osvíceně vedl po sedm let kuchyni restaurantu Allegro „lanýžový mág“ Vito Mollica. Loni na podzim ho vystřídal další Ital Andrea Accordi, který již obdržel hvězdu ve Florencii a netají se asijskou inspirací. Na snímku jsou s ředitelem hotelu René Beauchampem.

popisek2
Je tomu 108 let, kdy postavička Bibendum ve službách společnosti Michelin začala ve svém průvodci pro šoféry oddělovat restauratérské zrno od plev.

  • Našli jste v článku chybu?