Menu Zavřít

Majáky a radiostanice. Strážníci investují 5,5 milionu do vybavení vozů

4. 4. 2017
Autor: CC BY-SA 3.0: ŠJů -Wikimedie Commons

Pražská městská policie nakoupí či nechá obnovit vybavení asi 80 služebních vozidel. Vymění například výstražné majáky nebo záznamová zařízení. Celkem na obnovu vynaloží 5,5 milionu korun bez DPH. Rozhodli o tom pražští radní. Zařízení strážníkům dodá firma Mandisanplus.

Obnova zařízení aut se uskuteční v následujících čtyřech letech. Většinou půjde o osobní vozy, celkem to bude 65 osobních aut.

Vybraná firma odstraní zastaralá zařízení a dodá nová, která do vozů také namontuje. Půjde o sestavy výstražných světelných a zvukových zařízení, radiostanice, záznamová zařízení a elektronická časová relé, která slouží ke zpožděnému spínání elektrických přístrojů.


Strážníci budou mít možná větší pravomoci. Čtěte:

Praha chce změnu zákona. Strážníci by mohli pokutovat řidiče

Ilustrační foto

ebf - tip - debata


Městská policie již letos schválila například výsledky tendru na dodávku 66 nových vozů Hyundai za 25 milionů korun. Strážníci také zrekonstruují a zmodernizují dohledové centrum v Korunní ulici za 5,4 milionu korun.

Zřizovatelem městské policie je Praha. Pražští strážníci loni řešili 1,055 milionu přestupků, což je o zhruba o 44 tisíc méně než v roce 2015. Výdaje městské policie byly v loňském roce 1,711 miliardy korun.

Dále čtěte:

Rafaj potvrdil půlmilionovou pokutu Praze za výstroj strážníkům

Strážníci by měli začít používat nové speciální vozy. Zkrátí prý dobu zásahu


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).