Menu Zavřít

Malostranské hotely a kovboj Tex

18. 11. 2004
Autor: Euro.cz

Jana Investments

CIF24

PRAHA (mat) - Hotelový komplex otevře v dubnu příštího roku developerská společnost Jana Investments v pražské ulici Tržiště naproti americké ambasádě. „Hotel vznikne ve čtyřech budovách, tři z nich vlastním a poslední mám pronajatou na 50 let od Prahy 1,“ řekl týdeníku EURO majitel společnosti Giorgio Bonelli. Firma investuje do nové rezidence se 40 pokoji a apartmány, restaurací, lázněmi a obchody zhruba devět milionů eur. Jana Investments zároveň jedná o výstavbě dalšího pětihvězdičkovém hotelu na Malé Straně. Podrobnosti Bonelli nesdělil, protože smlouvy ještě nejsou uzavřeny. Společnost se chce zaměřit také na rezidenční podnikání. Připravuje projekt v Prokopově ulici v Praze 3, kde postaví osmdesát bytů. „Čekáme jen na stavební povolení. Doufám, že stavbu dokončíme do čtrnácti měsíců,“ dodal italský podnikatel.
Developerskou společnost Jana Investments založil v České republice Giorgio Bonelli společně s akademickou sochařkou Janou Bartošovou v roce 1992. Nyní firma vlastní více než sto tisíc metrů čtverečních obytné plochy zejména v historickém centru Prahy.
Bonelli pochází ze známé italské rodiny, která vlastní vydavatelství komiksových knížek v Itálii. „O podnik se stará můj bratr Sergio Bonelli. Tento měsíc vyjde v České republice první číslo jednoho z našich komiksů o nebojácném kovbojovi Texovi. Dříve byly komiksové knihy velice populární, v dobách moderních médií bych řekl, že v Evropě je nejsilnějším trhem právě Itálie. V úspěch ale věříme i v Česku. Proto zde chci založit společnost, která bude vyvíjet počítačové hry, jejichž hrdiny budou postavičky našich komiksů,“ doplnil Bonelli.

  • Našli jste v článku chybu?