Menu Zavřít

Malý penzion s velkým srdcem

7. 10. 2019
Autor: Euro.cz

Na břehu říčky Svratky, která odděluje Pardubický kraj od Vysočiny, na konci vesničky Lačnov stojí citlivě zrekonstruované historické stavení, které se v posledních letech proměnilo v malebný penzion Na Čechách.

V této turisty zatím neobjevené části Čech si užijete poklidný pobyt mimo davy lidí, obklopeni krásnou přírodou a neskutečně milým přístupem majitelů. Místní restaurace také nadmíru uspokojí vaše chuťové pohárky, právem patří mezi nejlepší v Česku.

V penzionu vás ubytují v jednom z pěti útulných pokojíků, které jsou dvoulůžkové s možností přistýlky.

Nebude trvat dlouho a vy se tu začnete cítit jako doma. Osobní přístup k hostům je tu základem, a tak se na pár dnů stanete součástí rodiny. V chladných dnech se zahřejete u obrovského krbu v hlavní světnici, která slouží i jako restaurace. Jakmile vyjde sluníčko a dny začnou být teplejší, bude vám nejlépe na krásné zahradě s kávou nebo sklenkou dobrého vína.

Spí se tu jako v bavlnce, nic vás nebude rušit a ráno vás vzbudí cvrlikání ptáků za oknem. Nikam nespěchejte, klidně si přispěte, ať vám hezky vyhládne na snídani. Ta se tady nesmí ošidit. Obložené talíře, domácí koláče a buchty, pomazánky a džemy. Dodnes na to vzpomínáme jako na jednu z nejlepších snídaní, které jsme kdy zažili.

Stejně tak budete žasnout nad tím, jak výborně tu vaří – samozřejmě z těch nejlepších lokálních surovin. Pokud rovnou nepocházejí z vlastních zdrojů (zahrádka je posetá bylinkami a na loukách kolem penzionu se pasou ovce a krávy), jsou dodávány od místních farmářů. Nabídka jídelního lístku nadchne i milovníky bezmasé a veganské stravy. Když budete mít cestu kolem, určitě se zastavte, jen si dopředu ověřte otevírací dobu. Pokud jste tu však hostem, uvaří vám kdykoliv.

KL24

Nově k penzionu patří také krásně zrekonstruovaná stodola, ze které je galerie pro místní umělce, často se tu pořádají autorská čtení nebo sem můžete vyrazit v menší skupince třeba na jógu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).