Menu Zavřít

Martina Peřinková: Pomíjivá sláva

18. 6. 2012
Autor: čtk

Čeští fotbalisté jsou na mistrovství Evropy ve čtvrtfinále, což je jistě úspěch. Zůstává však po něm hořká pachuť. Postup z nejsnadnější skupiny by rozhodně neměl dát zapomenout na to, co mu předcházelo. Atmosféra kolem národního týmu je v poslední době dost napjatá. Fanoušci dlouho nemají v oblibě trenéra Michala Bílka a ještě déle a ještě méně mají rádi útočníka Milana Baroše.

A tak se při zápasech národního mužstva píská a nadává, jako tomu bylo po úvodní porážce na turnaji s Ruskem. A hráči, místo aby se nad to povznesli a zamysleli nad příčinami onoho pískotu, se raději pustí do otevřené „války“ s fanoušky. A není to poprvé, kdy současný tým reaguje na kritiku podobným způsobem. Každý, kdo má výhrady, je pro něj nepřítelem.


Čtěte také:

Fanoušci se těší na čtvrtfinálový boj českých fotbalistů

Pravoslavné církvi se Euro nelíbí, lidé se prý chovají jako opice

EBF24

Šašek provokuje: Na fotbal s mačetou


U národního mužstva v současnosti najdeme jen minimálně sebereflexe či dokonce sebekritiky. Nyní je Bílkův výběr na koni… a také na to samozřejmě nezapomene upozornit. Prohlášení typu „je to vítězství pro hrstku těch, kteří zůstali na naší straně“ rozhodně atmosféru nezklidní. Naopak, fotbalisté tak jen umocňují pověst primadon (čest výjimkám), jimž fandit je hodně těžké.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).