Menu Zavřít

MASIVNÍ INVESTICE

27. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Vauxhall Motors

LONDÝN (ČTK) – Společnost Vauxhall Motors, jež je součástí amerického koncernu General Motors, chce do svých továren ve Velké Británii investovat 189 milionů liber (zhruba 260 milionů dolarů) a vytvořit téměř 500 nových pracovních míst. Je to alespoň malé povzbuzení pro tamní automobilový průmysl, kde hrozí ztráta několika tisíc pracovních míst a s napětím se čeká, jak dopadne jednání o budoucnosti Roveru.

„Británie je pro výrobu stále dobrým místem, i když libra posiluje a vystavuje konkurenceschopnost firmy značnému tlaku, uvedl prezident společnosti Nick Reilly pro list Financial Times. Právě silná libra je podle znalců jedním z důvodů, proč se BMW snaží Roveru zbavit.

ebf - tip - debata

Velká část investic Vauxhallu, přibližně 130 milionů liber, poputuje do skupiny IBC Vehicles v Lutonu, severně od Londýna, která vyrábí nové typy čelních desek pro minivany spolu s francouzským Renaultem. Jejich výroba bude zahájena v příštím roce a předpokládá se, že Vauxhall spolu s Renaultem a Opelem pro evropský trh vyrobí zhruba osmdesát tisíc těchto vozů ročně.

Dalších 132 milionů liber hodlá Vauxhall použít na modernizaci výrobních linek, zbývajících 27 milionů bude vynaloženo na přesun výroby sportovních vozů Frontera z továren IBC do závodů Ellesmere Port v severozápadní Anglii.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).