Menu Zavřít

Méně kyslíku, lepší chuť

5. 5. 2006
Autor: Euro.cz

Plzeňský Prazdroj

PRAHA (tos) - Zabetonováním poslední piloty pro nosnou konstrukci vstoupila do další etapy výstavba nové stáčírny v plzeňském pivovaru. Tato stavba je součástí komplexního projektu zaměřeného na zvýšení chuťové stability piva Pilsner Urquell.
Celá investiční akce je rozdělena na tři etapy, z nichž zatím jen ta první, v hodnotě jedné miliardy korun, má konkrétní faktické i časové obrysy. Její ukončení se předpokládá na konci roku 2006, se zahájením zkušebního provozu nové stáčírny a souvisejících technologických provozů počítá Plzeňský Prazdroj v říjnu letošního roku. Další fáze se budou přistavovat postupně, v závislosti na poptávce po pivu Pilsner Urquell. Nové prostory se stanou součástí prohlídkové trasy pro návštěvníky pivovaru. Investiční akce zahrnuje také výstavbu objektu filtrace piva – dvou nových filtračních linek a přetlačných tanků. Špičkové technologie filtrace i pasterizace, výkonné stáčecí linky a ihned navazující distribuční prostory, to vše má omezit vstup kyslíku do piva, zachovat co nejdéle jeho pozitivní vlastnosti a urychlit jeho cestu k zákazníkům tak, aby chutnalo stejně v pivovaru Na Spilce a na Times Square v New Yorku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).