Menu Zavřít

Mění název i logo

22. 4. 2005
Autor: Euro.cz

RWE Transgas

ebf - tip - debata

PRAHA (foj) - Česká plynárenská firma Transgas mění své jméno na RWE Transgas. O změně názvu a proměně firemního loga rozhodl vlastník Transgasu, německá matka RWE. Novinky se ovšem nedotknou jen jmenované společnosti, ale i šesti regionálních distributorů plynu, ve kterých RWE ovládá majoritní podíl: Jihomoravské, Severočeské, Severomoravské, Středočeské, Východočeské a Západočeské plynárenské. Ty se rovněž připojily k proměně firemního designu, do názvu a loga jim přibylo jméno koncernu RWE.
„Jednotlivé subjekty doposud podnikaly ve svých regionech samostatně. Výhodou sjednocení je pro klienty lepší koordinace obchodní činnosti. Také nová zákaznická řešení budou díky tomu zaváděna do praxe mnohem rychleji,“ uvedl předseda představenstva RWE Transgas Ulrich Jobs.
Mateřská RWE oznámila loňské výsledky hospodaření RWE Transgas: společnost zvýšila čistý zisk o 7,7, procenta na 7,6 miliardy korun. „Na hospodářském výsledku se nejvíce podílejí dvě obchodní aktivity, tranzitní přeprava zemního plynu pro zahraniční zákazníky a obchod s tímto médiem,“ uvedl finanční ředitel RWE Transgas Martin Herrmann. Jak dodal, prodeje plynu v České republice stagnovaly, zatímco na zahraničních trzích vzrostly v meziročním srovnání o čtyřiadvacet procent.
RWE Transgas je řídící společností divize RWE Energy. Odpovídá za dovoz a tranzit zemního plynu a za dálkové zásobování zemním plynem. Navíc kromě toho RWE Transgas řídí prodej zemního plynu prostřednictvím regionálních distribučních firem. Právě po započtení hospodářských výsledků šesti dceřiných distributorů utržila RWE v Česku 104,5 miliardy korun a vydělala 9,8 miliardy po zdanění.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).