Menu Zavřít

MG restaurace

24. 6. 2019
Autor: Euro.cz

Mořské plody ve skvělé formě Na kraji Mladé Boleslavi přímo u letištní plochy byste fine dining zřejmě nehledali. MG restaurace a její šéfkuchař a spolumajitel Miroslav Grusz vás však přesvědčí, že zajížďka na mladoboleslavské letiště se vyplatí. Ona totiž stojí i za samostatný výlet.

Grusz sbíral zkušenosti v nejlepších restauracích v Praze i v Evropě. V MG si splnil svůj sen o vlastním podniku, kterému věnuje veškerý svůj zápal. Po pár minutách hovoru s ním je nám jasné, že velmi dobře ví, o čem mluví a co svým hostům podává. Jeho důraz na prvotřídní suroviny je mimořádný a o to důležitější v restauraci, která klade velký důraz na ryby a mořské plody.

V MG můžete navíc získat nevídaný a nejen v českém prostředí unikátní zážitek. Jako ve většině nadstandardních restaurací tu nabízejí degustační menu, jehož koncept je takový, že si objednáte pevně dané malé porce více chodů tak, abyste měli možnost ochutnat co nejširší škálu toho, co restaurace podává. V MG si ovšem zvolíte jen počet chodů.

My tedy každý dostali menu z pěti úplně odlišných jídel. Pokud jste zvyklí se s partnerem dělit, vyzkoušíte tak 10 porcí fantastického jídla za jeden večer. Gurmeti s pořádným apetitem si mohou dohromady pochutnat až na 22 chodech, a tak se projíst celým jídelním lístkem. Jídlo je to, o co v MG jde především, a je jednoduše famózní. Špičkové suroviny, péče o ně a také invence šéfkuchaře vytvářejí nezapomenutelné kombinace. U každého chodu budete zkoumat hru s texturami, spojení neobvyklých chutí a perfektní přípravu jednotlivých ingrediencí. Signature dishem je v MG risotto nero s chobotnicí a kalamáry. Perfektně na skus připravená rýže zalévaná rybím vývarem s výraznými plody moře nemůže zklamat. Musím vyzdvihnout také předkrmovou červenou krevetu s karotkovým pyré a fenyklem, která evokuje hřejivé comfort food postavené na vyšší laťku.

Mezi chody jsme si osvěžili chutě bergamotovým sorbetem, jedním z dalších překvapení večera. Jeho výrazná, leč vyvážená kombinace kyselosti, hořkosti a sladkosti představuje perfektní přípravu na závěrečnou sladkou tečku. Tu rozhodně nevynechejte. Napadlo by vás totiž zkombinovat rebarborovou panna cottu a rebarborový kompot se šafránovou šlehačkou, pistáciovým piškotem a zmrzlinou z bílého máku? A přitom spolu vše hraje, konzistence ladí a vy jen přemýšlíte, jak je tohle všechno možné.

bitcoin_skoleni

MG restaurace ? Bezděčín 136, Mladá Boleslav ? t: 381 679 955 ? e: info@mg-restaurace.com ? www.mg-restaurace.com

  • Našli jste v článku chybu?