Menu Zavřít

MÍSTO JUŘÍČKA JAKŠÍK

7. 8. 2001
Autor: Euro.cz

S e v e r o m o r a v s k á     p l y n á r e n s k á

Novým generálním ředitelem a. s. Severomoravská plynárenská (SMP) byl dnes jmenován dosavadní technický ředitel a člen představenstva firmy Aleš Jakšík. Rozhodlo o tom zasedání dozorčí rady podniku minulé pondělí.

Dozorčí rada rovněž zvolila nové představenstvo, protože původnímu končilo jeho pětileté období. Jeho staronovými členy jsou kromě Aleše Jakšíka i Richard Wieluch, Alena Vitásková a Jaroslav Skotnica. Novým členem je Petr Aleš. Funkční období nového představenstva začíná 1. ledna 1999. Dosavadní generální ředitel Libor Juříček odstoupil koncem listopadu na vlastní žádost, když byl předtím odvolán dozorčí radou SMP z funkce předsedy představenstva kvůli svému záměru podepsat smlouvu o další spolupráci s firmou Teleaxis (EURO 2/1998).

MMF24

Majoritním vlastníkem SMP je stát s 52 procenty akcií. Dalším významným vlastníkem je skupina kolem Slovenského plynárenského priemyslu, která vlastní zhruba 30 procent akcií. Severo- moravská plynárenská, která je druhou největší regionální distribuční společností v České republice, skončila loňské hospodaření se ziskem po zdanění 132 milionů Kč při výnosech 6,89 miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).