Menu Zavřít

Mistři zelených pláten

19. 12. 2003
Autor: Euro.cz

Program zimní sezony

WT100

PRAHA (dj) - Pod hlavičkou České golfové federace se během zimní sezony tradičně uskuteční několik mistrovských turnajů na FSG (Full Swing Golf) simulátorech v pražských centrech Erpetu a Čechii.
Prvním z nich bude 4. mistrovství ČR MID amatérů 9.-10. ledna 2004. Do turnaje se smějí přihlásit pouze golfisté a golfistky ve věku 35 let a více. Páteční kvalifikace i sobotní druhé kolo, do něhož postupuje 30 nejlepších mužů a čtyři ženy, se hraje na virtuálním hřišti Kapalua Bay. Obhájci titulů jsou Alan Babický z Čechie a Iveta Uhrová z Erpetu.
Desáté Otevřené mistrovství ČR na FSG simulátorech se uskuteční 24.-25. ledna 2004. Turnaje, který se bude konat na hřišti Pebble Beach, se mohou zúčastnit i profesionální hráči PGAC (loni se ovšem ve startovním poli neobjevil ani jediný). Držiteli titulů mistrů České republiky 2003 jsou líšnický Ondřej Lébl a Silvie Dittertová z Mariánských Lázní.
Sedmé Mistrovství ČR družstev mužů a žen bude na programu o měsíc později (21.-22. února 2004). Golfové kluby mohou nominovat čtyřčlenná družstva, v nichž je povolen i start jednoho klubového profesionála. Z kvalifikace hrané na rány vzejde dvanáct nejlepších družstev (osm mužských a čtyři ženská), které budou nasazeny do jamkového pavouka. Hraje se hřiště The Belfry, loňské vítězství budou obhajovat reprezentanti a reprezentantky Golf Clubu Erpet.
Poslední významnou akcí bude 3. ročník mistrovství ČR mládeže a žáků, který proběhne 20.-21. března 2003. O medaile budou junioři soupeřit na hřišti Manua Kea celkem v šesti kategoriích plus ve vložené soutěži smíšených družstev.

  • Našli jste v článku chybu?