Menu Zavřít

Mlčeti zlato

27. 1. 2014
Autor: Redakce

Tak prý život prezidenta Miloše Zemana visel na vlásku. Kdejaký muslimský terorista si mohl před dvěma dny přečíst na serveru idnes.cz zprávu o tom, že hlava českého státu zavítala do Afghánistánu.

K útoku nedošlo asi jen proto, že než si snajpři se slovníkem v ruce přeložili zprávu z češtiny do paštúnštiny, Zeman už bezpečně přistával na letišti ve Kbelích.

Zpravodajský web mohl možná zprávu o něco déle podržet off-line. Jenže způsob, jakým mluvčí Hradu Jiří Ovčáček situaci řešil, připomíná slona v porcelánu. Ne –li jiné zvíře, které vystupuje ve rčení o zahradníkovi. Jeho prací je nejen pouštět do světa prezidentovy názory, ale umět si postavit redakce „do latě“. Pisatel těchto řádek tím samozřejmě nemyslí, že by Ovčáček měl novinářům diktovat do pera. Ale pozdržení exkluzivní informace jde jistě vyměnit za nějakou tu extra větičku, kterou by Zeman „přihrál“ právě jen webu idnes.cz.

Místo toho Ovčáček káže o neprofesionalitě. Ano, týž Ovčáček, který loni v únoru získal drb od tehdejšího šéfa SPOZ Vratislava Mynáře o údajném přestupu Jiřího Dienstbiera do TOP 09 a vydal ho jako samostatnou zprávu na serveru novinky.cz. Za nos by se ale měl chytit i sám Zeman. Politik, který loni v říjnu vyzradil pravděpodobné místo pobytu dvou Češek unesených v Pákistánu, teď nemá vyšilovat kvůli špatně načasované zprávě na webu.

Ještě štěstí, že naši hoši v Afghánistánu dostali od prezidenta expresní zásilku kvalitních českých potravin. Rychlé tužky ani nechtějí spekulovat nad tím, zda nešlo o přebytky ze dvou dárkových košů, které v závěru minulého týdne na Hrad jako uvítací prezent donesli hned dva skoroministři. Ctí totiž rčení, které v tomto příspěvku povýšilo na titulek.


Čtěte další komentáře Blahoslava Hrušky:

Magická hlubina

Konzervativci na běžkách

EBF24

Soumrak karloidů


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).