Menu Zavřít

Mobilní Mickey Mouse

5. 4. 2002
Autor: Euro.cz

Společnost djuice vnese do světa mobilních telefonů ve Skandinávii motivy disneyovských filmů

PRAHA, OSLO (mtc) - Společnost djuice, mobilní internetový portál společnosti Telenor Mobile, uzavřela minulý týden dohodu se společností Walt Disney Internet Group, a vnese tak do světa mobilních telefonů ve Skandinávii motivy disneyovských filmů. A to nejen obrázky (jako loga, spořiče displejů, blahopřání a hry), ale také melodie (k dispozici bude více než sto vyzváněcích melodií vycházejících z klasických písní studia Walta Disneye. Zákazníci firmy djuice budou mít přístup k wapové disneyovské hře Monsters a součástí nabídky budou i ukázky z nových filmů studia Walta Disneye.
Zasílání obrázkových esemesek, logotypů a nových vyzváněcích melodií nabízejí mobilní operátoři rovněž v České republice. I když odmítají sdělit, jak velké roční tržby jim tato služba generuje (pouze Oskarův mluvčí Igor Přerovský uvedl, že představují „přibližně 25 procent z příjmů sms služeb s přidanou hodnotou“), shodují se, že jde o zajímavě se rozvíjející byznys. „Tržby za jednotlivé služby nesdělujeme, ale z nových nehlasových služeb jsou společně s hrami našimi zákazníky nejvyužívanějšími, a tedy i nejprofitabilnějšími produkty,“ řekl mluvčí EuroTelu Jan Kučmáš.
Mluvčí RadioMobilu Jiří Hájek upozornil, že možnost stahování obrázků a hudby zatím podporuje jen menšina z výrobců mobilních telefonů – většina přístrojů značky Nokia a pár z Motoroly. S rozšiřováním odpovídajících terminálů mezi ostatními výrobci poroste i trh stahování atraktivního obsahu pro operátory.
„Popularita těchto obrázků a melodií je ale velmi kolísavá a záleží na schopnosti operátora neustále inovovat nabídku podle chutí zákazníků. Oskar ji aktualizuje stovkou nových obrázků každý měsíc. Nyní jsme třeba uvedli obrázky s motivy z Pána Prstenů,“ řekl mluvčí Českého Mobilu Igor Přerovský. Zábavu Walta Disneye bude Telenor zatím nabízet pouze ve Skandinávii. Tyto postavičky si však již získaly popularitu v japonském mobilním světě, kam společnost Disney Mobile vstoupila v polovině roku 2000 a kde má již 2,2 milionu zákazníků. Mluvčí EuroTelu, RadioMobilu i Českého Mobilu uvedli, že zatím žádnou spolupráci se společností Walt Disney navázanou nemají, a tedy ani obrázky Mickey Mouse či vyzváněcí melodii z písně It´s a Small World svým klientům nenabízejí.

  • Našli jste v článku chybu?