My jsme se snažili skutečně projíst celým kontinentem. Z předkrmů jsme ochutnali pečený vepřový bůček s hoi sin omáčkou nebo křupavého měkkoschránkového kraba s uzenou majonézou. Obojí je podáváno v napařovaných žemlích. Jejich konzumace možná není moc estetická, ale chuťový zážitek vám ulepené ruce vynahradí. Pražských podniků, kde si můžete pochutnat na wonton nebo dim sum knedlíčcích, je dnes už mnoho, ovšem v Momoichi k nim servírují chuťově velmi dobře vyladěné omáčky, ať už jde o pálivý chilli olej, neb o o kombinaci s japonskou majonézou.
Nejvyhledávanějším pokrmem, na který ovšem v Praze jen tak nenarazíte, je tradiční japonská omeleta okonomiyaki se zelím, japonskou majonézou a na povrchu poletujícími plátky sušeného tuňáka bonito. Servírování omelety je vskutku velkolepé, prvních pár minut, kdy horký vzduch zespoda ovívá rybu, se zdá, že tuňák tančí. Chutě jsou neuvěřitelně vyladěné a každé další sousto vás vybízí k pokračování. Na menu nechybí ani pokrm z opačné strany Asie, tradiční blízkovýchodní hummus. Servírují ho tu buď se sýrem halloumi nebo s kuličkami z mletého jehněčího. My jsme ochutnali druhou variantu, která je velmi povedená.
Pokud jste fanoušky autentického vína, přijdete si tu na své. V opačném případě si raději vyberte některý z koktejlů na bázi japonského ginu nebo vodky. Svěží drinky s netypickými chutěmi trochu postrádají štiplavost, na jakou jsme možná u ginu zvyklí, ale o to snáze se v teplých letních dnech popíjejí. V Momoichi často pořádají i speciální akce. Zajděte si sem třeba na ochutnávku japonských čajů nebo vyzkoušejte degustační večeři zaměřenou na jednu z asijských kuchyní.
Pokud se nechystáte na cestu po Asii, nebo si všechny její chutě chcete naopak připomenout, Momoichi je pro tyto účely skvělá volba.
Momoichi Coffetearia ? Římská 1199/35, Praha 2 ? t: 721 364 002 ? e: lukas.kubin@momoichi.cz ? www.momoichi.cz