Menu Zavřít

Moody´s potvrdila Praze investiční ratingový stupeň

12. 10. 2016
Autor: čtk

Ratingová agentura Moody´s potvrdila své předchozí hodnocení hlavního města, metropole tak zůstává na úrovni A1/Stabilní. Obdobné hodnocení dosáhlo město i u agentury Standard & Poor's, kde je hodnocení Prahy AA-/Stabilní/A-1+. Jedná se zejména o to, jak je Praha schopná hradit své dlouhodobé finanční závazky.

„Ratingové agentury potvrzují své velmi kvalitní hodnocení hlavního města, a tím nám i investorům dávají signál, že v otázkách financí a rozpočtu jsme na správné cestě. Dobré hodnocení se odráží mimo jiné na nižších úrokových sazbách, za které si město bere úvěry či případně emituje dluhopisy,“ sdělila náměstkyně primátorky Eva Kislingerová.

CIF24

Praha se podle vyjádření magistrátu hodnoceními řadí mezi nejstabilnější a nejdůvěryhodnější města v rámci evropského regionu. Hodnocení Prahy je výrazně kvalitnější nežli například hodnocení Budapešti či Varšavy.

Praha je od obou agentur hodnocena srovnatelně s hodnocením České republiky. Z hodnocených českých municipalit je na stejné úrovni pouze Brno.

Čtěte dále:

Čachry s majetkem? Praha si nechá zpracovat audit

Eva Kislingerová: Město se úplně jako firma řídit nedá


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).