Menu Zavřít

Možná přijde i Tiger Woods

11. 6. 2002
Autor: Euro.cz

Začínat jako samouk není vůbec dobře

Týdeník EURO se na Karlštejně sešel s generálním ředitelem společnosti American Express pro Českou a Slovenskou republiku Janem Brázdou a připravil s ním rozhovor.

EURO: Kdy jste se poprvé setkal s golfem?
BRÁZDA: Začal jsem hrát asi před osmi lety bohužel jako samouk. Byla to samozřejmě ta největší chyba, kterou jsem mohl udělat. Po dvou letech „koulení“ míče po hřišti jsem se rozhodl že začnu znovu od začátku. Mým prvním trenérem, kterému vděčím za dnešní výsledky, byl Jiří Seifert z Poděbrad.

EURO: Takže vaše začátky si pamatují Poděbrady?
BRÁZDA: Absolvoval jsem tam týdenní kurs. Později jsem se systematickým tréninkem dostal až na svůj nynější HCP 17.

EURO: A jaký je Váš nejlepší golfový výsledek?
BRÁZDA: V loňském roce jsem zahrál 83 ran na hřišti na Karlštejně.

EURO: Zaznamenal jste nějaký významnější úspěch?
BRÁZDA: Pár pohárů mám, ale znáte to, čím horší turnaj, tím větší pohár.

EURO: Zahrál jste někdy hole in one?
BRÁZDA: Bohužel ne.

EURO: Máte svého oblíbeného hráče?
BRÁZDA: Samozřejmě je to Tiger Woods. Je to skvělý hráč a je také smluvním partnerem naší firmy. Pořádáme jednou do roka Golf Champion Chips PG American Express, na němž hraje na čtyřicet nejlepších hráčů světa. Tento rok bude v září v Irsku a zúčastní se ho letošní vítěz Corporate Masters z Karlštejna.

EURO: Sledoval jste Woodsovu exhibici v Hyde Parku?
BRÁZDA: Ano, bylo to u příležitosti zavedení černé karty Am-Ex na trh. Pokud by byla možnost a dostupná práva, bylo by skvělé něco takového přiblížit i našim golfovým fanouškům.

KL24

EURO: Jak hodnotíte dnešní turnaj?
BRÁZDA: Vynikající atmosféra a počasí nakonec vydrželo až do konce. Mimořádné také bylo, že se zde sešla celá řada zajímavých lidí včetně amerického velvyslance Craiga Stapletona. Málokdy se podaří na turnaji sestavit ambasadorský flight jako tady Amerika–Švédsko–Korea.

EURO: Máte svůj golfový sen ?
BRÁZDA: V podstatě ne. Myslím si, že v golfu nemůžu dosáhnout opravdu ničeho významného. Až tady budeme mít stovky a tisíce karet American Express, tak by bylo skvělé přivést do Čech Tiger Woodse.

  • Našli jste v článku chybu?