Menu Zavřít

MRAKODRAP  NA PRODEJ 

3. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Daewoo

Jihokorejská automobilka Daewoo Motor oznámila, že musí v Polsku omezit své investiční plány. Důvodem jsou finanční potíže mateřského koncernu.

Daewoo v Polsku zatím investovala 800 milionů dolarů a tento objem hodlá zvýšit jen na základní dohodnutou úroveň, to je 1,2 miliardy dolarů. Původně avizované plány na zvýšení svých investic na dvě miliardy dolarů nesplní. Firma Daewoo Poland hodlá přesto plán výroby, který si dohodla s vládou, dodržet a zvýší výrobu automobilů v zemi na 500 tisíc kusů ročně do roku 2001 (z letos předpokládaných 200 tisíc vozů). Řekl to nedávno Tadeusz Sjoroka, představitel varšavského automob ilového závodu Daewoo.

Jihokorejci koupili v Polsku před čtyřmi roky automobilku vyrábějící osobní vozy FAS (ve Varšavě) a závod na dodávkové vozy FSL (v Lublině). Finanční problémy mateřského závodu v Jižní Koreji je nyní nutí k úsporným opatřením. Firma Daewoo Poland zahájila program restrukturalizace, jehož cílem je mimo jiné i snížení počtu zaměstnanců v obou výrobních závodech, které jí patří.

WT100

V rámci úsporného programu bude zřejmě také prodán její varšavský mrakodrap postavený nákladem sto milionů dolarů, který se stal symbolem expanze Daewoo v Polsku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).