Menu Zavřít

NA FRANCII!

3. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Deutsche Telekom

Německá telekomunikační společnost Deutsche Telekom vstoupila na francouzský trh. Dominantní německý operátor získal po dohodě s konsorciem Unisource za 725 milionů dolarů druhého největšího provozovatele pevných linek pro firemní sféru, který nabíz í hlasové, datové a internetové služby. „Dává nám to ve Francii solidní základ pro naši strategii on-line služeb, transferu dat, systémových řešení a sítí, uvedl po podepsání kontraktu šéf Deutsche Telekomu Ron Sommer.

Před koncem je naopak Unisource, který se po prodeji Sirisu a dceřiných firem Arcor, Unisource Carrier Service a Unisource Liberia rozpouští. Konsorcium, jehož členy jsou nizozemská KPN Telecom, švédská Telia a švýcarský Swisscom, už opust ily americká AT&T a španělská Telefónica.

MMF24

Expanze Deutsche Telekomu do Francie je pokračováním války mezi oběma evropskými giganty. Rozkol nastal poté, co Němci neoznámili svému partnerovi France Télécom, že hodlají fúzovat s Telecom Italia. Francouzi reagovali koupí většinového podílu třetího největšího německého operátora mobilní telefonie E-Plus.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).