Menu Zavřít

Na hru čas nezbyl

5. 12. 2002
Autor: Euro.cz

Jednatel společnosti Eurogolf Group

EURO: Co vaše hráčská sezona?
PODROUŽEK: Golf hraji pouze příležitostně, jsem vlastně začátečník. V letošním roce naše firma zorganizovala takřka třicet víkendových turnajů a tím pádem na vlastní hru moc času nezbylo. Takže spíše sleduji neustále se zlepšující účastníky našich turnajů.

EURO: Jak hodnotíte Živnobanka Tour z pohledu promotérské firmy?
PODROUŽEK: Meridian Golf Tour pořádáme od roku 1998, v roce 2001 a 2002 v čele s Živnostenskou bankou jako generálním partnerem. Protože pracujeme i pro jiné společnosti, máme možnost porovnání „turnajové atmosféry“. Image peněžního ústavu i pozvaní hosté přinesli této tour noblesu a konzervativnost. Spolupráce s Živnostenskou bankou si velmi vážíme a i když letošním rokem končí, věříme v budoucí navázaní dobře založené tradice.

EURO: Podařilo se dle vašeho názoru splnit marketingové, společenské a další cíle stanovené hlavním partnerem?
PODROUŽEK: Myslím, že stanovené záměry jsme určitě splnili, svou pozornost jsme soustředili zejména na individuální přístup a péči o klienty a hosty našich partnerů. V tomto trendu hodláme pokračovat i v příštím roce s novým generálním partnerem Meridian Tour. Při organizaci jsme kladli důraz zejména na „neotřelost“ jednotlivých turnajů, a to jak ve sportovní, tak v doprovodné společenské části.

EURO: Máte vysvětlení proto, že relativně velké množství prostředků proudí do takzvaného VIP golfu ve srovnání s výkonnostními a vrcholovými a mládežnickými turnaji? Plánuje vaše firma vydat se některým z těchto směrů?
PODROUŽEK: Podle mého názoru má naše firma zkušenosti a možnosti organizace jakéhokoliv turnaje třeba za účasti špičkových výkonnostních hráčů od nás i ze zahraničí. Vše závisí na přání reklamních partnerů, kteří financují naši činnost, a vzhledem k tomu, že VIP golf jim přináší i spoustu zajímavých synergických efektů, prostředky proudí právě sem. Já sám jsem sportoval od dětství a nemám pocit, že by do mládežnického golfu proudilo méně prostředků ve srovnání s jinými sporty. Golf tady prostě dlouho nebyl a v jeho dalším rozvoji u nás jsem optimistou. Mohu slíbit, že naše firma se v budoucnu bude snažit najít způsob podpory mládežnického golfu v ČR.

EURO: Po několika incidentech v letošní sezoně možná situace volá po nějaké centrální kontrole kvality organizace turnajů. Jak byste se vy osobně díval třeba na myšlenku zavedení licencí pro promotérské firmy s právem pořádat turnaje…? S cílem třeba zajistit regulérnost podmínek, věrohodnosti výsledků apod.
PODROUŽEK: V otázce věrohodnosti výsledků či regulérnosti podmínek nese odpovědnost za průběh turnaje vždy domácí klub. V našem případě bych uvítal možnost obdobné odpovědnosti spojené s licencí i pro nás jako promotéra. V některých případech máme daleko větší zkušenosti se sportovní organizací než některé kluby (což je dáno počtem organizovaných turnajů). Jen bych měl obavu, aby myšlenka licence nebyla zneužita k restriktivním opatřením vůči promotérům.

EURO: Pořádáte i tenisové turnaje i jiné sportovní akce. Cítíte nějaké trendy v zájmu sponzorů o jednotlivé druhy sportů?
PODROUŽEK: Kromě golfu se věnujeme také tenisu, avšak v rámci fungování naší firmy zaznamenáváme obrovský růst zájmu zejména o golf. Tenis, jako sport s našimi tradičními úspěchy, má nicméně stále spoustu příznivců, které nikdy neztratí. Zimní halové tenisové turnaje považujeme za příjemné zpestření s neopakovatelnou atmosférou.

EURO: Jste zastánce kanon-startů? Profesně, hráčsky?
PODROUŽEK: Kanon-start považuji při organizování turnajů za vhodný, jelikož umožňuje společné předstartovní i po turnajové setkání všech účastníků ve stejnou dobu. Naopak chápu hlasy hráčů, kteří se již svým HCP dostali takřka na výkonnostní úroveň a chtějí startovat postupně, společně se stejně dobrými spoluhráči. Tento vývoj zaznamenáváme a připravujeme nové projekty, které budou určeny těmto hráčům. Jednoduše jim hodláme dát na výběr.

ebf - tip - debata

EURO: Máte golfové vánoční přání?
PODROUŽEK: Golfových přání by bylo hodně. Více času na hru, dostatek trpělivosti u sebe i spoluhráčů. Počet dnů, které jsem v letošním roce strávil na golfu (ovšem ne jako hráč), asi zvládnul málokdo. Tak bych si možná zasloužil za toto „golfové utrpení“ více hry a snad i nové hole.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).