Menu Zavřít

Na jaře začne oprava krumlovského mostu

4. 3. 2009
Autor: Euro.cz

Lazebnický most v historickém centru Českého Krumlova, který leží na nejvýznamnější turistické trase spojující náměstí a zámek, se na jaře dočká dlouho odkládané generální rekonstrukce.

Dřevěná stavbanevyhovuje požadavkům rušné komunikace. Výrazně ji poškodila povodeňv roce 2002. Město sice pak most několikrát opravovalo, ale marněžádalo o dotaci na rekonstrukci, která si vyžádá přes sedm milionůkorun. „Loni na ni konečně získalo evropské peníze,“ řekla mluvčíradnice Jitka Augustinová.

EBF24

Stavební práce začnou 23. března a omezí automobilový provoz, chodci však tudy budou moci přecházeti během prací. „Nového mostu by se mohli Českokrumlovští dočkatv polovině května,“ uvedla mluvčí.

Výběrové řízení na dodavatele stavby vyhrála pražská společnost SMP CZ. „Stavba obsahuje kompletní generální rekonstrukci mostu, to znamená odstranění vrchní i spodní mostovky, demontáž nosné dřevěné konstrukce,očištění a sanace nosných ocelových nosníků, opravu závěrných zídeka navazujících konstrukcí na obou březích a zpětnou montáž,“ sdělilvedoucí odboru investic Lumír Luštický.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).