Menu Zavřít

NA MILIONÁŘE NESAHAT

27. 7. 2001
Autor: Euro.cz

ABC-Time Warner

LOS ANGELES (ČTK) – Spor společnosti Walt Disney Co. a kabelového televizního systému Time Warner půjde do dalšího kola. Pět výkonných dohližitelů televizní sítě ABC, jež je dcerou Walta Disneyho, požádalo o další rozhovory s Time Warner, který minulé pondělí odpojil programy ABC ze svého televizního vysílání v jedenácti městech USA.

CIF24

Důvodem sporu je výše poplatků za vysílání ABC, k níž patří sportovní síť ESPN, rodinný Disney Channel a další kanály. Zvláště popuzeně reagovali zákazníci Time Warner, kteří chtěli sledovat velmi populární show „Kdo chce být milionářem . Poté, co začali tlačit předplatitelé, politici i federální regulační orgány, musel Time Warner po devětatřiceti hodinách obnovit vysílání ve svém kabelovém systému.

„Je zatím těžké stanovit finační dopad odpojení, řekl předseda ABC Bob Iger. Šíť ABC byla v daný den nejsledovanější a na její epizodu „milionáře se dívalo údajně téměř šestatřicet milionů lidí. „Stížnosti jsou měřítkem spokojenosti s programem a ukazují, že se nevyplatí stahovat takto populární show z vysílání, prohlásil Iger.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).