Menu Zavřít

Nádech Skandinávie uprostřed Moravského krasu

7. 10. 2019
Autor: Euro.cz

Do Kůlny jsme jeli především kvůli nedalekému single trailu Moravský kras v Jedovnicích. Nakonec jsme tu ale strávili nádherný víkend se vším všudy. Dřevěné stavení uprostřed opečovávané zahrady vás ohromí na první dobrou. Na konci lehce krkolomné příjezdové cesty se otevře nádherná louka uprostřed přírody Moravského krasu.

Před stavením, které dříve sloužilo lesním dělníkům, je krásné venkovní sezení s velkými slunečníky, ještě lépe se ale sedí v zimní zahradě, kterou tady při pěkném počasí celou otevírají. Vznikne tu tak příjemná terasa, na které se podává večeře.

Tu si rozhodně nenechte ujít už jen proto, že polopenze je nedílnou součástí ubytování. Je to pokaždé risk, když se musíte spoléhat na jedinou restauraci, tady ale vaří fantasticky, ne-li nejlépe v celém okolí. Večeře se skládá ze tří chodů včetně dezertu a skvěle ji doplní některé z pečlivě vybíraných moravských vín. I přes skandinávskou estetiku ubytování a vynikající kvalitu jídla je cena za jednu noc v Kůlně více než přívětivá. Mimochodem na degustaci sem můžete přijet, i když zrovna bydlíte někde jinde.

Penzion má kapacitu 28 lůžek, a také proto je to oblíbené místo pro menší svatby. Pokoje jsou pojmenované po různých druzích stromů a zařízené jednoduše, největší dekorací je tu dřevo. Když sem přijedete s koly, můžete si je odložit v prostorné kolárně. Domácí mazlíčci tu jsou vítáni, je ale potřeba se domluvit předem.

Pro ty z vás, kdo kolo nevlastníte nebo si chcete vyzkoušet jízdu na profi trailovém kole, v základně single trailu Moravský kras vám takové zapůjčí.

Rezervaci provedete jednoduše online. Traily v Jedovnici jsou rozdělené do tří okruhů a tří obtížností. Doporučujeme začít okruhem číslo jedna, který je kombinací modrého a červeného trailu. Pro zkušenější je tu pak v rámci třetího okruhu i černá nejobtížnější trasa.

WT100

Do Kůlny zkrátka zveme každého, kdo miluje kola, přírodu a chce zažít i trochu romantiky mezi loukami Moravského krasu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).