Menu Zavřít

NÁDRAŽÍ DO PRONÁJMU

16. 8. 2001
Autor: Euro.cz

České dráhy

PRAHA – Hlavní nádraží v Praze a železniční stanice v Karlových Varech a v Mariánských Lázních se možná do dvou let změní k nepoznání. Státní podnik České dráhy, který nestačí na opravy a údržbu nádražních budov, se rozhodl, že jejich rekonstrukci zajistí dlouhodobým pronájmem komerčních ploch. Dvoustupňovou obchodní veřejnou soutěž, podle níž se zájemce zaváže k dokončení oprav do dvou let od podpisu smlouvy, vypsal minulý týden. Uchazeči navrhnou rozsah a provedení rekonstrukcí a komerční využití pronajmutých ploch. Do nájmu je získají na období, které se bude odvozovat od navržených investic.

ebf - tip - debata

V Praze se bude opravovat nová odbavovací hala a Fantova budova, která má průčelí na magistrále a uvnitř známou, ale nyní málo vy–užívanou kavárnu. Vítěz soutěže bude jediným subjektem, kterému České dráhy tyto prostory pronajmou, a nahradí tak nynější velký počet drobných firem. Od jediného nájemce si České dráhy slibují zajištění pořádku a zvýšení bezpečnosti v nádražních budovách určených pro veřejnost. Vybraný zájemce získá do pronájmu stejným způsobem i horní nádraží v Karlových Varech a stanici Mariánské Lázně.

Zájemci o lukrativní pronájmy musejí složit jistinu ve výši deseti milionů korun a dalších 20 tisíc korun zaplatí za projektovou dokumentaci.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).