Menu Zavřít

Narcis proti narcismu

16. 8. 2002
Autor: Euro.cz

KIaus kritizoval premiéra

EBF24

  • Ukrajinský premiér Anatolij Kinach ve středu oznámil, že jeho kabinet vzhledem k nepříznivým podmínkám na trhu odloží privatizaci Ukrtelekomu. Ten samý den se česká vláda usnesla, že prodá Český Telecom, přestože kvůli nepříznivým podmínkám na trhu nedostane tolik peněz, kolik žádala. (Kvízová otázka: Která země má státní finance v horším stavu?)
    • „Vladimír Špidla ukázal, že je člověk, který dokáže dvě hodiny poslouchat sám sebe,“ uvedl šéf ODS Václav Klaus na adresu nového premiéra, který ve sněmovně v jednom tahu přečetl programové prohlášení vlády. (Pro sklerotiky připomeňme, co řekl Klaus novinářům 23. července 1996, když vystupoval ve stejné roli jako Špidla: „Já jsem velmi rád, že jsem vyslechl svůj vlastní projev a tím jsem ho mohl slyšet v jeho celku a šíři a nedovedu si představit rozumného politika, který by pro tento vládní program nezdvihl ruku. Ještě jsem se o tom více přesvědčil, když jsem sám sebe poslouchal.“)
    • Krátce poté, co společnost Flextronics oznámila tisícovce svých brněnských zaměstnanců, že budou propuštěni, třetina z nich doručila firmě neschopenku. (Zaměstnanci Flextronicsu nejsou flegmatičtí, nýbrž flexibilní. Tak to má být.)
    • S pomocí dvou poslanců vládní koalice - Hany Marvanové a Miroslava Kalouska - protlačila parlamentní opozice návrh, aby začala jednání o zřízení vyšetřovací komise pro objasnění možné korupce na ministerstvu zahraničí. (Lidovec Mirek Kalousek, přezdívaný Dušín, by opět mohl stanout v čele komisařů, jako při krachu IPB. Ve světě hospodářské kriminality se orientuje naprosto brilantně.)
    • Dvanáct členů maďarských vlád po roce 1990 spolupracovalo s někdejší komunistickou tajnou službou, nejvíce exšpiónů měla prý konzervativní vláda Viktora Orbána. (U nás se ve svazcích objevila jen jména Moldán, Kavan a Fencl. Na někoho to ještě neprasklo. Nebo že by nás Maďaři zase trumfli?)

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).