Menu Zavřít

Návrat ke koruně

21. 11. 2003
Autor: Euro.cz

Credit Suisse

CIF24

PRAHA (tos) – Credit Suisse v prosinci uvede na trh trojici v tuzemsku registrovaných podílových fondů. Nabídka, jejímž exkluzivním prodejcem bude Citibank, se skládá z fondu peněžního trhu, dluhopisového a smíšeného.
Credit Suisse v devadesátých letech již tuzemské fondy vlastnila. V polovině roku 2000 však tento segment opustila a fondy prodala správcovské společnosti Pioneer, jež je spojila se svým fondem Pioneer Trust. Credit Suisse se poté soustředila na správu majetku korporátních klientů a na distribuci zahraničních fondů skupiny. „V minulosti každá banka prodávala takřka výhradně produkty své finanční skupiny, nyní již není problém najít silného distribučního partnera. Většina tuzemských investorů navíc stále preferuje podílové fondy denominované v české koruně,“ vysvětlila důvod návratu Kamila Horáčková, generální ředitelka společnosti Credit Suisse Asset Management. „Do konce prvního čtvrtletí příštího roku chceme v každém z fondů obhospodařovat 300 až 500 milionů korun,“ řekl manažer investičních produktů Citibank Lukáš Juříček.
K rychlému nárůstu objemu spravovaného majetku mohou přispět klienti likvidované investiční společnosti Citicorp (EURO 37/2003). Ta měla před ukončením činnosti na počátku září pod správou ve čtveřici podílových fondů přes čtyři miliardy korun. Větší část těchto peněz nyní leží na termínovaných účtech v Citibank. „Bývalým klientům Citicorp jsme nabídli nadstandardně výhodné termínované vklady, které budou nyní končit,“ doplnil Juříček.

  • Našli jste v článku chybu?