Menu Zavřít

Návrat mafiánských praktik

30. 5. 2012
Autor: Euro.cz

pražský magistrát

Jako by se do hlavního města vrátila stará garda v čele s Romanem Janouškem a agenturou ABL Víta Bárty. Někdo totiž už tři týdny sleduje Jana Beránka, šéfa odboru městského investora na pražském magistrátu. Ten si poznávací značky aut svých pronásledovatelů poznamenal a obrátil se na policii. „Registruji to od 27. března, tedy zhruba tři týdny. Byl jsem kvůli tomu v úterý na policii,“ řekl Beránek minulý pátek týdeníku Euro. Případem se proto začala zabývat kriminální policie. Zdá se, že po nahlášení sledování přestalo.
Sledování pravděpodobně souvisí s Beránkovým zaměstnáním. Odbor městského investora má na starost oblast investiční výstavby hlavního města, která je financována ze státního rozpočtu a z prostředků metropole.
Pražští radní jmenovali Jana Beránka do funkce 17. ledna, ujal se jí prvního únorového dne. Do výběrového řízení se přihlásilo celkem 22 uchazečů, k osobnímu jednání pozvala výběrová komise čtyři z nich, kteří se podle životopisu a dokladu o vzdělání nejvíce blížili soutěžním požadavkům. Z nich pak navrhla komise na první místo pětatřicetiletého Jana Beránka, absolventa Fakulty stavební ČVUT v Praze. Beránek v minulosti pracoval například jako odborný poradce náměstka generálního ředitele pro správu majetku na generálním ředitelství Českých drah.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).