Zámek před lety koupili manželé Kasperovi a spolu s přilehlým historickým parkem ho zrekonstruovali. Při renovaci se podařilo zachovat velkorysé prostory budovy a díky světlým plochám, rozlehlým chodbám a nadstandardně řešeným pokojům si tu budete připadat jako v umělecké galerii. I nejmenší apartmá v Herálci svou velikostí předčí standardní pražské byty. Já jsem vyzkoušela noc ve dvou největších pokojích, King’s suite pánů Trčků z Lípy a v prezidentském apartmá pánů ze Solmsu. Na takový prostor se zvyká snadno. Vše je tu velkolepé, ovšem nějakým zázrakem, nebo spíše umem paní majitelky, ne na úkor příjemné atmosféry.
Do Herálce jezdím především za místním wellness. Bazén pod zámeckými klenbami je sám o sobě klenotem.
Kromě něj tu můžete využít různé druhy saun nebo masáže vonnými oleji L’Occitane. S touto luxusní kosmetikou se budete setkávat v celém zámku, Chateau Herálec je totiž prvním hotelem u nás, který získal licenci na provozování Spa by L’Occitane.
Vůně bylin vás ale zavede i do místní restaurace, která pomáhá bořit zažitý mýtus o hotelových kuchyních. Kvalitní jídlo ze surovin, jejichž původ si kuchaři pečlivě vybírají, mne nikdy nezklamalo. Ovšem počkejte si na ráno, na zdejší snídani bych si zajela klidně i z Prahy. Za cenu 440 korun se tak dobře nikde v metropoli nenajíte. Jídlo se podává formou a la carte, všechny početné chody jsou připravované z produktů od lokálních pěstitelů, na zámku pečou sladké i slané pečivo. Mým tipem je vanilkový mamánek, sladký tvaroh s ovocem, který chutná přesně tak, jak si podle jména dokážete představit.
Nadstandardní služby jsou jedním z důvodů, proč je Herálec ve výběru Amazing Places. Osobně ho považuji za jeden z nejlepších hotelů u nás.
Nádherný prostor, špičkové služby, skvělá gastronomie a místní wellness z něj dělají sázku na jistotu.
I když do Chateau Herálec asi nebudete jezdit každý druhý víkend, alespoň jednou, za odměnu, sem vyrazte.