Menu Zavřít

Něco pro zahřátí

20. 11. 2003
Autor: Euro.cz

Škoda Auto

MLADÁ BOLESLAV (ČTK, tpk) – Kolektivní vyjednávání ve Škodě Auto opět začala. V zahřívacím prvním kole se odboráři se zástupci vedení mladoboleslavské automobilky shodli na výplatních termínech. Hlavní body kolektivní smlouvy však mají teprve před sebou. Další setkání je na plánu tuto středu 26. listopadu.
Odboráři již dříve předali zástupcům firmy návrh dohody o zaměstnanosti, kterou sami považují za jedno z prioritních témat nastávajících jednání. Jak uvedl jejich mluvčí Jaromír Cvrček, obě strany začaly jednat jak o této dohodě, tak o roční pracovní době a dovolených v roce 2004, o sociálních nákladech a o místech a časovém kalendáři dalších jednání mezi oběma stranami.
Kolektivní vyjednávání pro letošní rok byla velmi bouřlivá a poprvé v historii museli odboráři přizvat pomoc zprostředkovatele. O zvýšení mezd se obě strany dohadovaly od prosince až do začátku března a odboráři hrozili vyhlášením stávkové pohotovosti. Nakonec firma zvýšila platy všech zaměstnanců o 1308 korun měsíčně s účinností od 1. dubna 2003 do 31. března 2004. Zároveň dostali zaplaceno v dubnové výplatě jednorázovou kompenzaci 3150 korun za první tři měsíce letošního roku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).