Menu Zavřít

NEJSME JAKO ONI

16. 8. 2001
Autor: Euro.cz

eBanka

PRAHA – Řada bank už nabízí ovládání účtů elektronickou cestou, ale generální ředitel eBanky Roman Mentlík je přesto přesvědčen, že právě oni jako jediní nabízejí skutečné přímé bankovnictví, kdy klientovi ušijí produkt na míru.

K osobnímu účtu, který zahrnuje kromě jiného kontokorent, inteligentní termínovaný účet či zvláštní eKreditiv pro bezpečené placení na internetu, lze nově připojit ještě správu hypotéky zprostředkované u GE Capital Bank, stavební spoření u Všeobecné stavební spořitelny, penzijní připojištění u Penzijního fondu České pojišťovny a investice do třiceti podílových fondů spravovaných ING Investment management a Commerz Asset Management. Další rozšíření produktů tentokrát pro firemní klientelu, zahrnující úvěrové produkty a firemní pojištění či leasing, by mělo přijít na podzim.

Mentlík právě v individualizovaných účtech pro majetnější klientelu vidí šanci obstát v konkurenci velkých mezinárodních bankovních domů. Avšak eBanka, která je od konce roku 1999 členem skupiny České pojišťovny, se dosud nevymanila ze ztráty, i když ji loni snížila o čtrnáct procent na zhruba 209 milionů. Ke konci dubna měla

EBF24

49 500 klientů. Povzbudivý je především růst bilanční sumy, která loni vzrostla o 130 procent na 5,9 miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).