Menu Zavřít

Němci v centru

2. 2. 2005
Autor: Euro.cz

Praha City Center

WT100

PRAHA (mat) - Pražský realitní trh se rozrostl o nového hráče. Je jím německá společnost Hannover Leasing, která koupila objekt Praha City Center. Týdeníku EURO to potvrdila tisková mluvčí bývalého majitele budovy firmy European Property Group, Veronika Kozová „Transakce proběhla na přelomu roku 2004/2005. Dům jsme prodali dceři Hannover Leasing, firmě CEE-Invest,“ uvedla. O ceně akvizice však hovořit nechtěla. „Obě strany se dohodly ji prozatím nezveřejňovat,“ řekla. Tisková mluvčí Hannover Leasing, Annette Adam dodala, že zejména v České republice bude společnost intenzivně hledat další možné akvizice.
V souvislostí s akvizicí Praha City Centra začne Hannover Leasing od začátku dubna prodávat uzavřený nemovitostní fond HL 160 Praha City Center, jehož objem v přepočtu přesahuje dvě miliardy korun (69 milionů eur). Z této částky chce od investorů vybrat necelou miliardu korun. Výnos fondu by měl dosáhnout sedmi procent.
Administrativní objekt Praha City Center byl dokončen v roce 1997 a nachází se mezi ulicemi Klimentská a Petrská v centru Prahy poblíž náměstí Republiky. Kancelářské prostory v něm obývají mezinárodní telekomunikační, právnické, IT a energetické společnosti Baker & McKenzie, Helm AG, Konrad-Adenauer-Stiftung, Mitsubishi, Motorola, Nokia, Nortel, Central European Trust, Foxconn, Investkredit a další.

  • Našli jste v článku chybu?