Menu Zavřít

Německá posila

20. 11. 2002
Autor: Euro.cz

Manfred Koller

PRAHA (hž) - Dozorčí rada Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS) jmenovala do funkce člena představenstva největší české stavební spořitelny Manfreda Kollera (45) z německé Bausparkasse Schwäbisch Hall AG.
Koller vystudoval podnikovou ekonomii na vysoké odborné škole v Heilbronnu se specializací na marketing a odbyt. Svou profesionální dráhu spojil s největší evropskou stavební spořitelnou, německou Bausparkasse Schwäbisch Hall AG, kde působil převážně v úseku marketingu a odbytu. Naposledy jako vedoucí úseku Servis pro soukromé zákazníky. V letech 1999 až 2000 byl také externím členem představenstva maďarské stavební spořitelny Fundamenta AG. Od roku 2001 je členem dozorčí rady Bausparkasse Schwäbisch Hall AG. Je ženatý a má dvě děti.
Funkce člena představenstva ČMSS se Koller ujme 1. ledna 2003. V této pozici vystřídá Hanse-Dietera Funkeho, který zde své působení ukončí k 31.prosinci. Funkeho čeká úkol vybudovat stavební spořitelnu v Číně. Od 1. ledna bude představenstvo ČMSS pracovat ve složení: Pavel Strnad (předseda představenstva), Walter Böhm (člen představenstva), Petr Kielar (člen představenstva) a Manfred Koller (člen představenstva).

  • Našli jste v článku chybu?