Menu Zavřít

Německý Stüken v Hradci investuje 100 milionů a zdvojnásobí výrobu

11. 1. 2017
Autor: ČTK

Společnost Stüken za sto milionů korun zdvojnásobí své výrobní kapacity v České republice. S expanzivním plánem souvisí i nábor zaměstnanců.

Německá firma v současnosti v Hradci Králové zaměstnává 170 lidí. „Výše investice byla zhruba 100 milionů korun. V příštích letech očekáváme nárůst pracovních míst, přesný počet však nejsme schopni v tuto chvíli sdělit,“ říká pro Euro.cz asistentka vedení společnostiStüken Kateřina Chválová.

Společnost převzala královéhradecký závod od firmy Possehl Electronics v roce 2005. Z původní nástrojárny se po rekonstrukci stalo středisko specializované převážně na výrobu lisovaných dílů a jejich úpravu. Firma vyrábí drobné předměty pro domácnost či komponenty do počítačů, mobilních telefonů a automobilů.

Novou halu tvoří montovna, lisovna, nástrojárna a sklad s expedicí. Její součástí bude i školicí středisko pro učně a nové zaměstnance.

CIF24

Závod v Česku je jedním z pěti výrobních míst firmy Stüken. Na dosavadní ploše 5000 metrů čtverečních firma dosahovala obratu 12,5 milionů eur, tedy 337,5 milionu korun ročně. Skupina Stüken má továrny také v Německu, Spojených státech a Číně, obchodní pobočky v Evropě, Indii, Jižní Koreji, Mexiku, Střední a Jižní Americe. Celá skupina v roce 2016 předpokládá obrat kolem 168 milionů euro, tedy asi 4,5 miliardy korun.

Čtěte také:

Aki mění vlastníka. Jihlavského výrobce elektroniky koupili Švýcaři

Německý Schott nabere v Lanškrounu 500 lidí

Biocel Paskov dostane miliardovou injekci z Rakouska


  • Našli jste v článku chybu?