Menu Zavřít

Není tu jen Brněnský drak

19. 6. 2006
Autor: Euro.cz

HLASY ČTENÁŘŮ Z Brna do Prahy a zpět jezdím na obchodní schůzky nejméně jednou týdně. Už delší dobu hledám alternativu k ucpané a nebezpečné D1. Autobusem je to sice levnější a o něco pohodlnější než autem, ale zvláště v zimě byla cesta podobně zdlouhavá (nehody, kolony a podobně) a nebezpečná jako v osobním voze.

HLASY ČTENÁŘŮ

KL24

Z Brna do Prahy a zpět jezdím na obchodní schůzky nejméně jednou týdně. Už delší dobu hledám alternativu k ucpané a nebezpečné D1. Autobusem je to sice levnější a o něco pohodlnější než autem, ale zvláště v zimě byla cesta podobně zdlouhavá (nehody, kolony a podobně) a nebezpečná jako v osobním voze. Neuspokojil mne ani vlak - když jsem ho v zimě vyzkoušel, jel jsem do Prahy přes tři hodiny.

Díky vám jsem ale získal tip na vlaky EuroCity a „utajené Pendolino“ jménem Brněnský drak. Cesta s nimi je daleko pohodlnější a rychlejší. Jen jsem byl zklamaný, že Brněnský drak je spíše vlak pro Pražáky, kteří ráno jedou do Brna a odpoledne zpátky. Já to potřebuji přesně obráceně. Ve vlaku jsem se ale seznámil s jiným podnikatelem, který mi dal dobrý tip na kvalitní ranní spoj z Brna do Prahy: Vlak EC Vyšehrad, který vyjíždí krátce po sedmé ráno z Brna a v Praze je před půl desátou. I tento vlak je totiž zajišťován soupravami Pendolino a přitom se v něm neplatí žádný extrémní příplatek jako mezi Prahou a Ostravou.

  • Našli jste v článku chybu?