Menu Zavřít

NENÍ WARBURG JAKO WARTBURG

9. 10. 2001
Autor: Euro.cz

V listopadu bude jeden z nejvýznamnějších turnajů

CIF24

Golf patří ke klasickým individuálním sportům. Týmové soutěže v něm, kterých není mnoho, mají zvláštní rozměr. Nejstarší z nich, pohár pana Rydera, obchodníka se semínky, původně míněný jako přátelská až neoficiální setkání golfistů dvou velmocí (a několikatýdenní výlet, neb golfisté cestovali lodí), se léty a dalšími vlivy (peníze až na prvním místě a nesoudná média už na druhém) proměnil v cosi nadčasového a v některých případech až golfu škodlivého.
To když média před léty přeměnila Ryder Cup na Kiawah Island na „Válku na pobřeží , soudně a hlavně citlivě parafrázující tehdy probíhající válku v zálivu. Nebo před dvěma lety, kdy američtí fanoušci pojali pohár víceméně jako „fotbalové derby se vším, co k němu „s rozvojem naší společnosti již bohužel často patří. Poplivaná žena kapitána Evropy je jen malým nástinem negolfových excesů.
Nicméně popularita týmových soutěží stále roste, alespoň mezi diváky a sponzory. A tak se na scéně objevuje nový formát, který nese jméno UBS Warburg Cup. Inaugurální ročník se odehraje letos 16. až 18. listopadu právě na Kiawah Island (Ocean Course). Utkají se Spojené státy proti Zbytku světa. A to „bez rozdílu vah a kategorií .
Dva týmy, každý dvanáct hráčů (včetně povinně hrajících kapitánů), a v každém týmu šest z nich ve věku 40–49 a šest nad padesát let.
Kapitány pro tento první ročník byli jmenováni Arnold Palmer a Gary Player.
Tým USA bude kromě Palmera tvořen hráči dle následujících kriterií: tři nejlepší hráči dle World ranking mezi 40 a 49 lety věku, tři hráči na divokou kartu nad padesát let a tři divoké karty pro čtyřicátníky.
Tým Evropy je tvořen exaktněji. Kromě Playera dva nejvýše postavení hráči na Seniors Order of Merit, tři nejvýše postavení čtyčicátníci na „kariérovém Order of Merit na European Tour, tři divoké karty nad 50 let a tři divoké karty pro čtyřicátníky.
Tento pohár se týká hráčů takových jmen, jako Nicklaus, Irwin, Strange, Zoel–ler, Rodriguez, Trevino, Norman, Faldo, Langer, Lehman, Woosnam, Watson, Kite, Aoki, a dalších.
Ocean Course je dle Golf Digestu čtvrté nejlepší hřiště v Americe. USB Warburg je obchodní skupina sdružující společnosti poskytující finanční služby a patří k největším na světě. Nemá nic společného ani s německým hradem Wartburgem, ba ani s osobním vozem téhož jména.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).