Menu Zavřít

Neuniknou ani mrtví

28. 1. 2005
Autor: Euro.cz

V Praze vystoupí americká zpěvačka Anastacia

Jak zpívá, tak prý i žije: živelná pohroma, co nadělá spousty hluku, zjevně nejí rybím příborem a nekličkuje, ani pokud jde o vybraný slovník. Anastaciu lze prostě buď nesnášet, anebo zbožňovat. Ale ani při jejím malém vzrůstu ji rozhodně nelze přehlédnout. A už vůbec ne přeslechnout. „Říkají o mně, že když začnu zpívat, probudím i mrtvé,“ směje se. Hlasitě.

Anastacia není jen hlučná: její hlas, to je aktivovaná výbušnina s kořeny kdesi mezi trhovkyní, fotbalovou fanynkou a mississippskou deltou. S vervou bojovníka. Se sex-appealem, před kterým už asi utekla či zkolabovala fůra chlapů. „Proč bych předstírala, že jsem křehká dívka jemných mravů? Do všeho vkládám množství energie, jinak to neumím. Zpívám naplno, žiju naplno a jsem na to pyšná. Všude kolem sebe vidím nemastné a neslané zpěváky bez jiskry, kterým nevěřím ani notu. Taková nechci a neumím být,“ charakterizovala se kdesi.

Je fakt, že uvěřitelnost je jednou z hlavních zpěvaččiných deviz: nikdo nepochybuje o tom, že malá prsatá blondýna s brýlemi a přebytky energie nikdy nechtěla být princeznou, modelkou, zpěvačkou, hvězdou. Chtěla být archeoložkou – do doby, než zjistila, že to znamená rýpat se celý život v hlíně. Chtěla být tanečnicí – a také tak v manhattanských klubech začínala – do doby, než ji na požádání vytáhli z tanečního křoví. Prý tehdy překvapila všechny kolem, nejvíc ale sama sebe. V roce 1999 se zúčastnila vyhledávací soutěže The Cut televizní stanice MTV, kde překvapení pokračovala: sice nevyhrála, ale nabídky na smlouvy se začaly sypat.

Prý nevěřila, že by takové prapodivné soutěže mohly k něčemu vést. Dovedly ji k debutovému albu Not That Kind, kterého se prodalo po celém světě na pět milionů kusů, i k dohadům ohledně zpěvaččina černošského původu. „To sotva, odpovídala jsem, moji předkové pocházejí z Irska, Dánska a Německa,“ odmítá zpěvačka, které zároveň dlouho vyčítali, proč nezpívá jako normální popová zpěvačka a proč také neodloží ty brýle. „Spadla bych z jeviště, protože jsem úplně slepá,“ usadila je.

KL24

České fandy přijede Anastacia usadit 21. února do pražské T-Mobile Arény. Na svém koncertním turné si už prý omotala kolem prstu půlku Evropy. A Čechy, kde se její nové album pojmenované podle zpěvačky prodává o sto šest, zřejmě nebudou výjimkou.

  • Našli jste v článku chybu?